Ed Gloudi
Yorick Haan

Ed Gloudi

Secretaris

Ed was van 2006 tot 2014 fractievoorzitter van GroenLinks Schiedam en woont samen met zijn vrouw in Kethel. Voor zijn pensioen werkte hij als directeur bij een Rotterdamse organisatie die projecten uitvoert op het gebied van (jeugd-)werkloosheid en tegengaan van vroegtijdig schoolverlaten.

Ed Gloudi: "Vandaag de dag ben ik bestuursvoorzitter van een club en buurthuis en kinderopvangstichting in Rotterdam Pernis. Ik vind Schiedam een mooie stad met veel historie. Schiedammers zijn leuke, eigenzinnige mensen zonder kapsones. Ze zijn recht voor z’n raap en hebben snel hun mening klaar. Dat trekt me wel. Ik ben zelf ook zo, dus voel me hier wel thuis."

"Ik ben actief voor GroenLinks omdat de partij investeert in mensen in achtergestelde posities zodat iedereen gelijke kansen krijgt. GroenLinks wil een stad waarin je veilig, gezond en prettig kunt leven, werken, uitgaan, winkelen, recreëren en gasten ontvangen. GroenLinks staat voor duurzaam en groen: we willen verantwoord omgaan met de natuur en schaarse bronnen. Het gaat niet om een keuze voor economie óf duurzaamheid, maar om een juiste balans. Kortom GroenLinks is een solidaire, groene en sociale partij, en daarin voel ik me thuis."