Nieuws

Praten in de Raad en luisteren op straat: GroenLinks steunt bewonersparticipatie

Zaterdagmiddag 7 juli ging een groep Groenlinksers de straat op in de Vakbondsliedenbuurt. De reden? Er loopt daar nu een buurtraadpleging waarin bewoners de kans hebben zelf te bepalen of de parkeerproblemen in hun wijk worden aangepakt met betaald parkeren. Vorige maand werd deze buurtraadpleging besproken in de Raad. GroenLinks en Progressief Schiedam hebben toen, gesteund door vrijwel alle andere partijen, een amendement op het voorstel ingediend. Het doel daarvan was het verhogen van de opkomstdrempel en het oproepen van het college om er alles aan te doen zoveel mogelijk bewoners bij deze buurtraadpleging te betrekken.

Lees verder

GroenLinks en PS: Graag meer debat

GroenLinks-fractievoorzitter René Karens

Bij bespreking van de zomernota - de opmaat naar de gemeentebegroting van het komende jaar - heeft GroenLinks-fractievoorzitter René Karens namens GroenLinks en Progressief Schiedam gezegd dat er wel wat meer pit in het debat mag.

Lees verder

Vervangend vervoer Spaland/Sveaparken moet beter

Wachten op de tram...

Tijdens de commissievergadering van 20 juni heeft GroenLinks-fractievoorzitter René Karens het college bevraagd over het vervangend vervoer voor tramlijnen 21 en 24 tijdens de werkzaamheden in de zomer. Volgens Karens is het noorden van Schiedam al slecht bedeeld met openbaar vervoer en wordt het in de zomer nog slechter.

Lees verder

Pagina's