Nieuws van Guido Antunes

Arme Schiedammers.

 

Binnenkort hebben we het in Schiedam over het armoede- en schuldenbeleid. Maar wat is dan die armoede? Volgens de definitie van het Centraal Planbureau is armoede: Mensen die gedurende langere tijd niet de middelen hebben voor de goederen en voorzieningen die in hun samenleving als minimaal noodzakelijk gelden.

 

Lees verder

Uw zorg, mijn zorg

Vanaf 1 januari kan er voor de mensen die thuiszorg krijgen iets veranderen. Vanaf deze datum gaan de nieuwe contracten van de zorgaanbieders in. In principe merken de mensen die deze zorg krijgen hier niets van. Maar er is nu een zorgelijke situatie ontstaan. De gemeente heeft de zorg in verschillende onderdelen ingedeeld. Alle zorgorganisaties konden zich inschrijven voor de verschillende onderdelen maar het bleek dat op het onderdeel thuiszorg ouderen geen inschrijvingen kwamen. De organisaties dachten niet genoeg te kunnen voldoen aan de vraag die was uitgezet. Althans, niet tegen de vergoeding die er tegenover stond. Het effect is nu dat voor jongeren de zorg na 1 januari 2020 verzekerd is, maar voor de ouderen is er nog geen nieuwe aanbieder. De wethouder moet dus nu in gesprek met de huidige aanbieders om de zorg tijdelijk te verlengen totdat er een nieuwe aanbieder is gevonden.

Lees verder

Genoeg woningen voor iedereen?

Woningbouw in Schiedam (Groenoord)

In een column op Schiedam24 vraagt Han van der Horst zich af of we nou blij zouden moeten zijn dat Schiedam er komende jaren als gevolg van afspraken met andere gemeenten over de regionale woningvoorraad ‘slechts’ 31 sociale woningen bij hoeft te bouwen. De woningnood aan de onderkant van de markt is toch veel groter dan dat? GroenLinks-woordvoerder wonen Guido Antunes reageert.

Lees verder

Column: Thuis in Schiedam

Guido Antunes

Goed nieuws! Schiedam bloeit en groeit. Veel meer mensen willen in Schiedam kunnen wonen. En we proberen daar ook heel snel de ruimte voor te maken. Maar wel door rekening te houden met het groen in en om de stad en de portemonnee van de huidige Schiedammer. Dat is een goede reden voor GroenLinks om mee te doen in een college. Wij zorgen voor een betere verdeling van de woningvoorraad.

Lees verder

Wonen in Schiedam – de gevoelige feiten

Guido Antunes

Ik ben een man van feitjes. Een van de redenen waarom ik me graag voor GroenLinks in de gemeenteraad van Schiedam wil inzetten is dat ik het over de feiten wil hebben en minder over het gevoel. Een belangrijk onderwerp bij de komende verkiezingen is ‘wonen’. En juist daar gaat het te vaak over gevoel en te weinig over feiten. 

Lees verder