"Naar onze mening is er iets fundamenteel mis met de insteek van het college. Dat zie je terug in het collegeprogramma en in deze zomernota. Het is alsof de SS Schiedam in tweeën gebroken wordt. We kunnen met pleister-moties proberen het schip drijvende te houden, maar dat gaat natuurlijk niet lukken. Dan zouden we zoveel moties moeten indienen, dat je van die pleisters een nieuw schip kunt bouwen."

"De komende tijd zullen we natuurlijk wel voorstellen doen, in de vorm van moties, amendementen en initiatiefvoorstellen. We zullen agenderingsverzoeken doen en voorstellen indienen als we vinden dat beleid de verkeerde kant opgaat, er naar ons idee te weinig gebeurt, of het wat ons betreft niet snel genoeg gaat. Er gaat teveel mis om dat niet te doen," zegt Yorick.

"Bovendien hebben we sinds de begrotingsbehandeling van afgelopen november ervaren, dat daar waar alle GroenLinks-moties toen werden afgewezen, we onze voorstellen alsnog zagen langskomen als raadsvoorstellen van het college, of als moties van nagenoeg vergelijkbare strekking maar dan vanuit coalitiefracties. We kiezen andere momenten om onze voorstellen en plannen te delen. Dan krijgen ze de aandacht die ze verdienen en worden ze niet bedolven onder een lawine van moties over details en minder belangrijke dingen. Dat die aanpak werkt hebben Carlien en Menno deze week bewezen: een voorstel van Carlien kreeg steun van de hele raad, die van Menno van een grote meerderheid."

Motie tegen kaalslag bouwlocaties unaniem aangenomen
Grote meerderheid steunt GroenLinks-voorstel om stadsentree op te knappen