Begin 2022 investeerde GroenLinks Schiedam op initiatief van Krispijn Beek in een pakket aandelen in een windmolen. De opbrengst werd in in 2022 en 2023 geschonken aan de Energiebank Schiedam. Het rendement van zo'n €10.000 werd ingezet om energiearmoede aan te pakken, om Schiedammers met een smalle beurs te helpen de energierekening omlaag te krijgen. Nu de Energiebank is gestopt werd een alternatief goed doel gevonden in de Voedselbank.

GroenLinks-fractievoorzitter Yorick Haan: "Veel Schiedammers leven in armoede. GroenLinks probeert op allerlei manieren een steentje bij te dragen aan het aanpakken van die armoede. Serkan Kilickaya doet regelmatig voorstellen om het gemeentelijke armoedebeleid te verbeteren. Vorig jaar stelde hij bijvoorbeeld voor om energiearmoede aan te pakken. Door de opbrengst van onze winddelen nu om te zetten in groente en fruit en dat te schenken aan de Voedselbank, willen we ook van die kant ons steentje bijdragen. Nog steeds zijn de Voedselbank en andere organisaties, zoals onder meer de stichting Net Niet Genoeg, erg nodig om mensen in armoede te ondersteunen."

Twee Schiedamse bedrijven hielpen mee om de donatie mogelijk te maken. De aardappels mochten "overnachten" bij BLOOM your message en werden met een heftruck van Heco Cargo Control in de vrachtwagen van de Voedselbank gezet.