Nieuws

Samen... Schiedam!

Het is nog moeilijk om te kunnen inschatten wat de gevolgen van de Coronacrisis voor de Schiedamse samenleving zullen zijn. Op dit moment is het van belang om alles-op-alles te zetten om het aantal besmettingen te beperken en de volksgezondheid voorop te stellen. Toch is het ook van belang om ons voor te bereiden op de periode dat het dagelijks leven weer op gang zal komen. Dat dit niet een inspanning van slechts het Rijk of de gemeente zal zijn is duidelijk.

Lees verder

Guido Antunes neemt afscheid, Bart Voortman neemt plaats in de Raad

Vandaag nam Guido Antunes afscheid als raadslid van Schiedam. Helaas kon hij door omstandigheden niet in de raadszaal aanwezig zijn, dus zullen alle beste wensen en zijn afscheidsgeschenk op een ander moment aan hem overhandigd worden. Zijn plaats wordt ingenomen door Bart Voortman, geen onbekende binnen GroenLinks Schiedam

Lees verder

Coronacrisis treft mensen zonder verblijfsvergunning extra hard

De Coronacrisis heeft een ontwrichtende werking op onze samenleving. Ook voor veel Schiedammers zijn het thuis werken, lessen volgen en de beperking van sociale contacten vaak moeilijk. Voor mensen zonder papieren is het helemaal een zware opgave. Zij kunnen in het algemeen niet terugvallen op de voorzieningen die de overheid nu ter beschikking stelt. Is het dan wellicht een idee om hen een (tijdelijke) verblijfsvergunning te geven?

Lees verder

Doe morgen mee met de klimaatstaking online!

A.s. vrijdag 3 april zouden wij in Utrecht de straat op gaan voor het klimaat. Samen met miljoenen mensen over de hele wereld. Vanwege de coronacrisis is dat nu niet meer aan de orde. Alle aandacht is heel begrijpelijk gericht op het voorkomen dat het virus zich verspreidt, op hulp aan iedereen die ziek is of op een andere manier door de crisis wordt geraakt en op het onmisbare werk dat alle mensen in de vitale beroepen nu doen.  De scholieren van Fridays For Future, de bredere klimaatbeweging en mensen over de hele wereld die hun stem willen laten horen voor klimaatactie hebben daarom besloten om digitaal te demonstreren: een online staking voor het klimaat.

Lees verder

Pagina's