Nieuws

Nieuwjaarsspeech René Karens

Wonen, armoede, bomen, slechte lucht en vuurwerk: een aantal onderwerpen die in 2019 voorbijkwamen en ook in 2020 onze speciale aandacht zullen hebben. Fractievoorzitter René Karens hield de onderstaande speech gisteren bij de drukbezochte nieuwjaarsborrel van GroenLinks Schiedam. Een prachtig 2020 gewenst!

Lees verder

Arme Schiedammers.

 

Binnenkort hebben we het in Schiedam over het armoede- en schuldenbeleid. Maar wat is dan die armoede? Volgens de definitie van het Centraal Planbureau is armoede: Mensen die gedurende langere tijd niet de middelen hebben voor de goederen en voorzieningen die in hun samenleving als minimaal noodzakelijk gelden.

 

Lees verder

Vlaggetjes uit voor de nieuwe woonvisie

Verslag ALV 31 oktober j.l. 

Nieuwsgierig opgetrokken wenkbrauwen in het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond op de algemene ledenvergadering van 31 oktober. Bij binnenkomst in de vergaderruimte, waren er aan twee kanten van de tafel lijntjes gespannen en lagen de tafels bezaaid met gekleurde papiertjes. Een DIY-verjaardagspartijtje van een van de leden? Maar wie dan? En waar bleef die taart dan?

 

Lees verder

Iedereen thuis in Schiedam!

Begin 2020 zal de gemeenteraad beslissen over de nieuwe ‘woonvisie’ voor Schiedam. De fractie van GroenLinks Schiedam denkt graag samen met jou na over dit mooie en belangrijke thema.

Er zijn de komende jaren steeds meer woningen nodig, zeker in onze regio. Dat betekent dat alle gemeenten zoeken naar manieren om meer woningen te laten bouwen. En dat leidt tot best ingewikkelde vragen. Hoe wonen we in de toekomst? In flats of in huizen met een tuin? Waar is daar plek voor? Is dat betaalbaar? Hoe zit dat met duurzaamheid? En voor wie is er dan straks plek in Schiedam? 

 

 

Lees verder

Pagina's