Nieuws

Jaarwisseling: GroenLinks hoopte op meer van burgemeester

Tijdens de commissievergadering van woensdag 13 december deed GroenLinks-raadslid Katinka de Rover opnieuw pogingen om de burgemeester een stapje harder te laten lopen bij de aanpak van vuurwerkoverlast. “Opnieuw ja,” zegt De Rover, “Want de burgemeester zegt al heel lang voor een verbod op consumentenvuurwerk te zijn, maar lijkt daar elk jaar weer aan herinnerd te moeten worden. Jaar na jaar heb ik de burgemeester gevraagd meer te doen om de jaarwisseling een feest voor iedereen te maken. Stap voor stap gaan we de goede kant op, maar het zijn wel kleine stapjes en het is steeds nodig om te duwen.”

Lees verder

Als kat en hond...

Kandidaat-raadslid Shanna Govers

De afgelopen jaren is er veel gediscussieerd over de herinrichting van sportpark Harga. Duidelijk is dat de nieuwe invulling — met focus op sport, beweging en woningbouw — drastische invloed zal hebben op dierenasiel de Hargahoeve. Tot voor kort is dit in goed overleg gegaan met de Dierenbescherming, waar het asiel onderdeel van is. Maar nu blijkt dat het asiel, ondanks eerdere beloften, toch eigenlijk niet goed past binnen de ideeën voor het gebied. Want, zo wordt gesteld: een dierenasiel en -pension kan niet blijven bestaan binnen de woonwijk die in de omgeving gerealiseerd zal worden. De nieuwste versie van de plannen laat zien dat het college schoorvoetend instemt met het behoud van een kattenopvang, maar dat de hondenopvang en het hondenpension definitief weg moeten. De gevolgen? Daar wordt niet over gesproken…

Lees hier de column

De jeugd is de toekomst

GroenLinks Schiedam heeft de jongste fractie in de gemeenteraad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat GroenLinks zich altijd hard heeft gemaakt voor jongerenparticipatie. Een paar dagen geleden verscheen de aftermovie van de op 28 november georganiseerde jongerenconferentie I've got the power. Zijn de jongeren nu aan zet? Aspirant-raadslid Sandra Mantingh (nummer 2 op de lijst) was erbij en geeft haar visie op jongerenparticipatie in Schiedam.

lees hier haar column

Nog geen JA/JA, maar JA-MAAR...

GroenLinks-fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar vroeg het college dinsdagavond om, net als in Amsterdam, te gaan werken met de JA/JA-sticker. Daarmee wordt het aantal ongelezen weggegooide folders fors verminderd. De rechter maakte korte metten met de bodemprocedure die door de folderbranche was aangespannen. Daarmee zijn belemmeringen weggenomen en mogen folders in Amsterdam binnenkort alleen nog maar in brievenbussen met een JA/JA-sticker. GroenLinks en Progressief Schiedam vinden dat Schiedam een te afwachtende houding aanneemt.

Lees verder

Van NEE/NEE naar JA/JA

Jeroen Ooijevaar stelt namens GroenLinks en Progressief Schiedam voor om in Schiedam de JA/JA-sticker te introduceren. Daarmee wordt het aantal ongelezen weggegooide folders volgens de partijen fors verminderd. Vorig jaar werd bij de bespreking van de Zomernota al een motie met hetzelfde doel ingediend. Die werd toen afgewezen. Ooijevaar: “Nu de rechter heeft gezegd dat Amsterdam de JA/JA-sticker mag invoeren, lijken de bezwaren van de tegenstemmers weggenomen. Zo’n opt-in-regeling, in plaats van de opt-out-regeling met de NEE/NEE-sticker, scheelt een heleboel overbodig papier.”

Lees verder

Bijeenkomst Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. De Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen organiseert op deze dag  in Wijkcentrum De Brug verschillende activiteiten waarbij kinderrechten centraal staan. De bijeenkomst start om 13.00 uur met een lunch. Daarna zijn er films, een dialoog en schilderen voor kinderen.

Pagina's