Nieuws

Zestienhoven: GroenLinks wil ook in toekomst aan zet zijn

Rotterdam The Hague Airport

De gemeenteraad besprak op 6 juni het conceptadvies “regionaal draagvlak te nemen luchthavenbesluit RTHA”. In dat advies staat onomwonden dat er geen regionaal draagvlak is voor uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. Daar sluit GroenLinks zich natuurlijk bij aan, maar de fractie maakt zich wel zorgen over het toekomstige mandaat van de regio in het besluitvormingsproces.

Lees verder

Dag van de vluchteling

Op 20 juni organiseert de Manifestgroep Schiedam een bijeenkomst in verband met de Internationale dag van de vluchteling. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in wijkcentrum Willem Dreesplein. Op het programma staan een praatje over wat Schiedam heeft betekent voor vluchtelingen, een documentaire over familiehereniging, een gesprek hierover en ter afsluiting een eenvoudige Iftar maaltijd.

Lees verder

Impressie van de lijsttrekkersverkiezing

Op 31 mei 2017 kwamen de leden van GroenLinks Schiedam samen in Jeneverie 't Spul voor een meet-up, waar onder andere de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd gekozen. Yorick Haan maakte een impressie van deze drukbezochte en leuke avond!

Lees verder

GroenLinks: inspraakavond over jeugdzorg in Schiedam

Krijgen kwetsbare kinderen en jongeren in Schiedam de zorg die zij nodig hebben? Dat is de belangrijkste vraag na de overgang van de jeugdzorg van de rijksoverheid naar de gemeenten. Deze vraag kwam aan de orde bij de behandeling van de verordening Jeugdzorg in de gemeenteraad van 6 juni.

Lees verder

René Karens lijsttrekker GroenLinks Schiedam

René Karens

In een volgeladen Jeneverie 't Spul kozen de leden van GroenLinks Schiedam uit vier kandidaten voor René Karens.

De 32-jarige René woont in Schiedam West, is getrouwd en vader van Linde-Marie van elf maanden. Hij werkt als bestuurssecretaris bij de Erasmus Universiteit. Hij leest graag, speelt in een bandje, en gaat regelmatig naar Feyenoord.

Karens bedankte voor de steun: "Wat mij betreft begint het nu pas. We gaan er nu samen voor zorgen dat GroenLinks, maar ook Schiedam er bij de komende verkiezingen op vooruit gaat. Schiedam is gebaat bij méér GroenLinks. Ik wil me hier graag voor inzetten en sta voor een eerlijk, uitgesproken, bewogen en actief GroenLinks."

Pagina's