De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn afgelopen. Vrijdag 23 maart werd de definitieve uitslag bekend. GroenLinks Schiedam groeit! We gaan van 2 naar 3 zetels. René, Sandra en Guido zullen de komende 4 jaar de fractie vormen die zich gaat inzetten voor een Groen, Sociaal en Open Schiedam. Wij willen iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet: kiezers natuurlijk, maar ook alle vrijwilligers die maandenlang hebben geholpen met campagnevoeren. Geweldig om te zien dat we flink meer stemmen haalden dan vorige keer, dat we qua percentage nog beter scoren dan bij de landelijke verkiezingen vorig jaar en dat de afdeling in de lift zit. Steeds meer mensen worden lid en willen zich actief inzetten voor GroenLinks. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!

De komende weken zullen vooral in het teken staan van de collegevorming. De uitslag voor andere linkse partijen was helaas minder positief: PvdA en SP zijn flink gedaald, PS is gelijk gebleven. DENK (uit het niets op 4 zetels) is, samen met de VVD (naar 6 zetels) de grote winnaar en ook het AOV scoorde met 4 zetels goed. Felicitaties gaan natuurlijk ook namens ons uit naar de andere winnaars. De uitslag als geheel maakt collegevorming echter wel een ingewikkelde puzzel. GroenLinks zal zich in die onderhandelingen constructief en verbindend opstellen. Wij zijn graag bereid een bijdrage te leveren aan een college waarin wij onze idealen kunnen verwezenlijken. 

De campagne is nu klaar, maar GroenLinks Schiedam is dat nog lang niet. En ook de komende jaren is jouw hulp en inzet gewenst. Wil jij meehelpen aan een Groen, Sociaal en Open Schiedam? Meld je dan nu aan als lid van GroenLinks of, als je al lid bent, meld je aan om inhoudelijk of organisatorisch mee te helpen. Dat kan door een mailtje te sturen.

Nogmaals: enorm veel dank aan iedereen die ons de afgelopen tijd heeft geholpen. Het heeft resultaat gehad! Maandag 26 maart houden we als GroenLinks een ledenvergadering om gezamenlijk terug te blikken op de campagne en de uitslag. Iedereen is hierbij welkom, om 20.00 uur in de Kansenfabriek / het Trefpunt, Meesterstraat 40.