Vrijdag 24 november jongstleden heeft Mw. Verver twee bomen, met de prachtig latijnse naam prunus avium oftewel kersenboom, geplant in de grote plantenbak voor de ingang van de Openbare Basisschool De Violier in Schiedam-Noord. Een van die twee bomen kreeg zij laatst aangeboden van GroenLinks tijdens de begrotingsbehandeling op dinsdag 7 november jongstleden als symbool in het kader van de actie 1000-bomenplan. GroenLinks wil met deze actie de aandacht vestigen op het belang van bomen voor een stad als Schiedam.

Bomen vormen een natuurlijke bescherming in de strijd tegen fijn stof, CO 2 uitstoot en andere luchtvervuiling. Schiedam is een drukbevolkte stad in een industrieel Rijnmondgebied. In Schiedam verdwijnen regelmatig veel bomen omdat wijken heringericht moeten worden of omdat bomen ziek zijn en om die reden gekapt worden. GroenLinks vindt het belangrijk dat er bomen voor teruggeplaatst worden en wil Schiedam een mooie groene gemeente laten blijven.

Het bezoek vond plaats tussen 14:45 – 15:15 uur op locatie van de school aan het Stockholm. Mw. Verver heeft eerst de groepen 7 van deze school bezocht. Zij zijn momenteel bezig met het thema bomen. Een hovenier heeft haar ondersteund door de gaten voor de bomen te graven en uitleg te geven over de bijzondere kracht en het belang van bomen voor mens en dier. Hij gaf aan dat de kersenbomen over 5 á 6 jaar écht kersen gaan dragen.

Rond 15:15 uur werden de twee bomen geplant. Ouders die rond die tijd hun kinderen van school haalden, konden dus getuigen zijn van deze actie.

Burgemeester Verver was zo attent door alle leerlingen van groep 7 een baseballpetje met logo van de gemeente cadeau te doen. Waarop alle leerlingen prompt een handtekening van deze ‘filmster’ wilden hebben. Ook Ed Gloudi van GroenLinks mocht zijn handtekening plaatsen op de binnenzijde van de petjes.

Mooie samenwerking dus.