Dag van de vluchteling

Op 20 juni organiseert de Manifestgroep Schiedam een bijeenkomst in verband met de Internationale dag van de vluchteling. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in wijkcentrum Willem Dreesplein. Op het programma staan een praatje over wat Schiedam heeft betekent voor vluchtelingen, een documentaire over familiehereniging, een gesprek hierover en ter afsluiting een eenvoudige Iftar maaltijd.

Burgemeester Lamers opent de avond met een praatje over wat Schiedam het afgelopen jaar heeft kunnen betekenen voor vluchtelingen. Daarna wordt de documentaire ‘In Procedure’ van regisseur Jiska Rickels vertoond.

De documentaire vertelt het verhaal van Hassan, een vader die is gevlucht naar Nederland om zijn gezin te redden. Na huisvesting en inburgeringstraject, is de familiehereniging een van de belangrijkste momenten voor vluchtelingen. De documentaire laat zien wat de familiehereniging betekent voor veel vluchtelingen en het belang van deze hereniging in hun nieuwe leven. 

Na de documentaire vindt er een gesprek plaats onder leiding van Bart de Leede met als onderwerp 'wat kunnen wij als Schiedammers betekenen voor vluchtelingen in vergelijkbare omstandigheden?'

Indien je gebruik wilt maken van de Iftar maaltijd, dan graag via de mail aanmelden bij schiedamverwelkomtvluchtelingen@meredia.nl.