De top 8 kandidaten van GroenLinks Schiedam
De top 8 kandidaten van GroenLinks Schiedam

Drukbezochte ledenvergadering gaat voor verandering

Maar liefst 24 GroenLinksers bogen zich woensdagavond over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart komend jaar. Na een discussie over het programma en 56 wijzigingsvoorstellen is in grote eensgezindheid gekozen om in te zetten op een groen en duurzaam Schiedam, een sociale en zorgzame stad, op meer transparantie naar de stad en beter luisteren naar de Schiedammers.

Afdelingsvoorzitter Krispijn Beek: “Aan de opkomst, maar zeker ook aan de inbreng tijdens de ledenvergadering, kun je zien dat de boodschap van GroenLinks steeds meer gehoor vindt - ook in Schiedam. Ik ben trots op onze leden, die na een mooie discussie een krachtig programma en een sterke lijst hebben vastgesteld.”

Lijsttrekker René Karens is blij en trots: “Steeds meer mensen kiezen voor vernieuwing en verandering, voor hoop en eerlijk delen, voor GroenLinks. Met dit programma en met deze kandidaten bieden we alle Schiedammers de kans om daarvoor te kiezen volgend jaar. Ik ga vol vertrouwen de campagne in. Ik ben er zeker van dat we ons na de verkiezingen met een grotere fractie sterk kunnen maken voor een socialer, groener en opener Schiedam. Dit is een geweldig team en dit is een verhaal waar ik blij van word. Waarmee we meer Schiedammers ervan kunnen overtuigen dat wij de partij zijn om de verandering, die zo hard nodig is, te bewerkstelligen.”

René werd eerder al gekozen tot lijsttrekker, nu is ook de rest van de lijst vastgesteld door de ledenvergadering. GroenLinks kiest voor vernieuwing, ondersteund door ervaring. De lijst is een mix van vers bloed - sterk gemotiveerde ‘nieuwelingen’ - en jarenlange politieke ervaring - waaronder oud-raadsleden en oud-wethouders.