Op vrijdag 13 oktober a.s. tussen 15:00 – 18:00 uur gaat de fractie van GroenLinks Schiedam nader kennis maken met burgemeester Mw. Verver.

GroenLinks doet dit door Mw. Verver mee te nemen op een fietstocht door Schiedam en bezoekt daarbij de wijken Centrum, Zuid, West en Noord.

De fietstocht start op het Stadserfplein en gaat richting Hoogstraat en Lange Achterweg. Hier praat GroenLinks met bewoners die zich zorgen maken over het rommelige gedeelte in hun wijk achter de Hoogstraat.

Daarna fietst men door richting Schiedam Zuid.

Hier bezoekt GroenLinks Bewonersvereniging Schiedam Zuid in de Leliestraat. Er wordt gesproken met een aantal burgers die zich inzetten in de werkgroepen huurdersbelangen en stadsvernieuwing. Ook is een bestuurslid en een aantal mensen van de straatteams bij dit gesprek aanwezig.

Vervolgens wordt de fietsroute voortgezet richting Schiedam West. Via de Nolenslaan, het Wibautplein en de Troelstralaan komt GroenLinks uit bij de Poldervaart. Hier gaat GroenLinks aandacht vragen voor de locatie waar een Torenhoge flat gepland staat midden in de ecologische zone.

Via de groene zone langs de Poldervaart wijst GroenLinks Mw. Verver op de locatie waar de in- en uitrit naar het in aanbouw zijnde Vlietland Ziekenhuis op termijn zal komen.

De tocht zet zich voort richting het Beatrixpark om uit te komen bij de kinderspeeltuin Fort Drakensteijn. Hier vraagt GroenLinks aandacht voor het ontbreken van een invalide toilet die er nog steeds niet is en moet komen. Bij De Herberg het pannenkoekenhuis spreekt men met de mensen die dit nieuwe

werkgelegenheidsproject sinds deze zomer gestalte geven.

Via het vlindermonument ter nagedachtenis aan de moord op Nienke in het Beatrixpark fietst GroenLinks via het winkelcentrum in Oud Kethel door naar het Natuur en Milieucentrum De Boshoek. Hier eindigt de fietstocht en spreekt men met mensen van de Poldervaartvereniging en verschillende werkgroepen voor Natuur- en Milieu-Educatie.

GroenLinks maakt op deze wijze nader kennis met Mw. Verver door haar diverse kanten van de stad te laten zien.