Arno Bonte (r) en Jeroen Ooijevaar reiken de taart uit. Foto: Ed Gloudi
Arno Bonte (r) en Jeroen Ooijevaar reiken de taart uit. Foto: Ed Gloudi

GroenLinks reikt complimententaart uit aan Servicepunt vrijwilligers Schiedam

Regelmatig trekt GroenLinks de stad in om vrijwilligersinitiatieven te belonen met een complimententaart. Met de taart laat de partij weten veel waardering te hebben voor de onbaatzuchtige en vrijwillige inzet van zo vele Schiedammers. Op 27 januari kwam de eer toe aan de vrijwilligers die vrijwilligers koppelen aan organisaties: het Servicepunt vrijwilligers aan de Hoogstraat 20.

 

GroenLinks beloont regelmatig organisaties die iets betekenen voor Schiedam, en looft dan altijd alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de stad. Maar het inzetten van vrijwilligers op de plek waar zij het best tot hun recht komen, ook dáár is expertise voor nodig. En ook die expertise wordt grotendeels geleverd door vrijwilligers.

Jeroen Ooijevaar, fractievoorzitter van GroenLinks in Schiedam, sprak zijn waardering uit voor het servicepunt. “In Schiedam staan meer dan 1800 vrijwilligers ingeschreven, die jullie matchen aan de vele organisaties die hun weg naar het servicepunt ook weten te vinden. De voordelen zijn legio: mensen kunnen hun expertise inzetten voor de stad, het draagt bij aan het vergroten van het sociale netwerk en het is voor veel mensen een stap op weg naar (re)integratie op de arbeidsmarkt.”.

Arno Bonte, raadslid in Rotterdam en kandidaat-kamerlid voor GroenLinks was ook aanwezig. Hij roemde het 'Schiedamse model', omdat het niet overal even vanzelfsprekend is dat mensen in een uitkeringssituatie vrijwilligerswerk mógen verrichten, terwijl het juist zo goed is om betrokken te blijven op de arbeidsmarkt. Landelijk wil Arno Bonte hier ook aandacht voor vragen.

De aanwezige vrijwilligers in het steunpunt lieten zich de taart goed smaken. GroenLinks heeft tussen al de organisaties die vacatures hadden uitstaan meer dan voldoende inspiratie kunnen opdoen om nog vele complimententaarten uit te reiken.