GroenLinks-raadsleden Katinka de Rover en Jeroen Ooijevaar reiken de taart en een oorkonde uit aan voorzitter Ad van Leeuwen van de Stichting Rondvaarten Schiedam
GroenLinks-raadsleden Katinka de Rover en Jeroen Ooijevaar reiken de taart en een oorkonde uit aan voorzitter Ad van Leeuwen van de Stichting Rondvaarten Schiedam

GroenLinks reikt complimententaart uit aan vrijwilligers fluisterboot

Regelmatig trekt GroenLinks de stad in om vrijwilligersinitiatieven te belonen met een complimententaart. Met de taart laat de partij weten veel waardering te hebben voor de onbaatzuchtige en vrijwillige inzet van Schiedammers. Op 19 mei kwam de eer toe aan bestuur, stuurlui en gidsen van de Stichting Rondvaarten Schiedam.

GroenLinks beloont regelmatig organisaties die iets betekenen voor Schiedam. GroenLinks richt zich daarbij op organisaties die de stad naar een hoger plan tillen, die enthousiasme kweken en die ambassadeur zijn van de stad. De circa 30 vrijwilligers van de fluisterboten die toeristen door Schiedam leiden, zijn ambassadeurs bij uitstek.

Jeroen Ooijevaar, fractievoorzitter van GroenLinks in Schiedam, sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers van de fluisterboten. “Met elke afvaart, met elke passagier, groeit het enthousiasme voor Schiedam. Juist vanaf het water is zo goed te zien wat een prachtige stad Schiedam is en wat een rijke historie er achter al die gevels schuilt.”

Tijdens het eten van de taart kwamen er allerlei plannen op tafel: van 'Amsterdamse' overdekte boten en een onderdoorgang bij de Vlaardingerdijk, tot het ongedaan maken van de drooglegging van de Broersvest. Duidelijk werd dat er met veel inzet en ideeën gewerkt wordt aan het stimuleren van het (water)toerisme in Schiedam.

Voorzitter Ad van Leeuwen van de Stichting Rondvaarten Schiedam toonde zich verguld met de complimenten van GroenLinks: “Met de verhuizing van de afvaarten naar het museumkwartier, bij De Walvisch of de Vismarkt, kunnen we verder groeien. We zijn verheugd dat we ook vanuit de politiek gewaardeerd worden voor onze inspanningen”.

De aanwezige vrijwilligers lieten zich de taart goed smaken. GroenLinks adviseert iedereen, maar vooral Schiedammers die dat nog nooit hebben gedaan, om binnenkort eens mee te varen met de fluisterboot en de stad eens van een heel andere kant te leren kennen.