Taart voor de vrijwilligers van de voedselbanktuin
Taart voor de vrijwilligers van de voedselbanktuin

GroenLinks reikt complimententaart uit aan vrijwilligers voedselbanktuin

Op 27 september reikte GroenLinks een complimententaart uit aan de vrijwilligers van de voedselbanktuin aan het Wibautplein. Met deze taart liet de partij weten veel waardering te hebben voor de onbaatzuchtige inzet van de vrijwilligers. Deze periode zijn zij druk bezig met de oogst van verse groenten voor de voedselbank.

De oogst van de voedselbanktuin was dit jaar groot. Hiermee worden 160 Schiedammers die van de voedselbank gebruik maken, voorzien van verse groenten en fruit.

Lijsttrekker René Karens van GroenLinks: “het is prachtig om te zien hoe vrijwilligers hier samen werken om te zorgen voor elkaar en voor de natuur. Dit is echt het soort initiatief waar Schiedam een mooiere en zorgzamere stad van wordt. De complimenten zijn dan ook meer dan verdiend. Wij hopen dat dit initiatief voor alle Schiedammers een mooi voorbeeld zal zijn.”

GroenLinks gebruikt zijn bezoeken aan organisaties ook om te horen waar zij tegenaan lopen. Volgens het bestuur van de voedselbanktuin is, ondanks dat er nog steeds veel mensen gebruik moeten maken van de voedselbank, de afname van producten van de tuin verminderd. Dit komt omdat volgens de landelijke richtlijnen iemand niet langer dan 3 jaar gebruik zou mogen maken van de voedselbank. Ook wanneer iemand buiten zijn schuld om nog steeds te weinig geld heeft voor de dagelijkse boodschappen. De gemeente Schiedam kan in zo'n geval een uitzondering op de richtlijnen maken, maar doet dat tot verbazing van GroenLinks niet.

Fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar: “het is onaanvaardbaar dat wanneer de noodzaak daar is, mensen door dit soort regels geen eten krijgen. Dit is een voorbeeld van hoe het rigide toepassen regels zonder oog voor individuele gevallen leidt tot kil beleid. We gaan ons er hard voor maken dit in Schiedam voortaan te voorkomen.” De fractie van GroenLinks heeft hierover inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van b & w.

GroenLinks beloont regelmatig organisaties die iets betekenen voor Schiedam. De partij richt zich daarbij op organisaties die de stad naar een hoger plan tillen, die sociale gelijkheid brengen en die ambassadeur zijn van de stad. De vrijwilligers van de voedselbanktuin voldoen zonder twijfel aan deze criteria.

Bekijk de reportage over de voedselbanktuinen van LOOK TV.