GroenLinks Schiedam zoekt boegbeeld

Met de succesvolle Tweede Kamerverkiezingen nog vers in het geheugen, gaan we ons al weer opmaken voor de volgende uitdaging: de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Als eerste gaan we nu al op zoek naar een lijsttrekker. Wil jij de “Jesse Klaver” van Schiedam worden? Je kunt je tot en met 30 april aanmelden bij de kandidatencommissie.

De samenstelling van de kieslijst voor maart 2018 gaat dit keer in twee etappes: eerst kiezen we de lijsttrekker (in de ALV van 31 mei a.s.) en later dit jaar volgt de rest van de lijst. De werving richt zich nu met name op de kandidaat-lijsttrekker. In bijgaande schets (zie bijlage) hebben de Schiedamse leden aangegeven waaraan het profiel van een kandidaat en van de lijsttrekker in het bijzonder moet voldoen. Herken je je hierin en hou je van politieke uitdagingen, aarzel dan niet en mail een brief aan de kandidatencommissie waarin je aangeeft beschikbaar te zijn als lijsttrekker en waarom het profiel op jouw lijf geschreven is.

Belangrijk onderdeel van de selectieprocedure is dit keer de toets op integriteit die we aan alle kandidaten voorleggen (zie bijlage). De kandidaat-lijsttrekker en de mensen op de verkiesbare plaatsen zullen hier nog extra op bevraagd worden.

Wij hopen uiteraard dat meerdere kandidaten zich melden voor het lijsttrekkerschap. Als je dit doet, dan word je uitgenodigd om medio mei in gesprek te gaan met de kandidatencommissie. Na de gesprekken met de kandidaten zal op 31 mei de verkiezing van de lijsttrekker plaatsvinden in de ledenvergadering. Na de zomer starten we de werving voor de rest van de lijst. Uiteraard kan je, als je liever op een lagere (al dan niet verkiesbare) plaats wil komen, dit nu ook al aangeven.

Je kunt jouw brief zenden aan de kandidatencommissie t.a.v. Anneke Meijer via annekemeijerj@gmail.com.

De leden van de kandidatencommissie zijn: Anneke Meijer, Ed Gloudi, Johan Grijzen en John Witjes.