Op de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Schiedam, woensdag 23 november jongstleden, hebben de leden ingestemd met de 20 personen op de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006.

Als lijsttrekker is Hennie Hagen gekozen. Zij is als fractievoorzitter de afgelopen jaren het boegbeeld van GroenLinks Schiedam geweest en wil deze rol de komende vier jaren graag weer op zich nemen.
Op plaats 2 staat Ed Gloudi. Hij heeft Mehmet Cerit sinds september dit jaar in de raad opgevolgd. Ed is sinds 1998 als steunfractielid zeer actief in de fractie van GroenLinks en heeft zich daardoor een bijzonder geschikte kandidaat getoond. Ed heeft aangegeven dat hij zich vanuit zijn functie als raadslid flink hard wil maken om meer jong bloed binnen de fractie van GroenLinks te krijgen.
Op plaats 3 staat Wil Boonstra, nieuwkomer maar bekend met en in Schiedam. Wil is sinds een klein jaar bijzonder actief betrokken bij de afdeling in Schiedam. Zijn deskundigheid op het terrein van veiligheid vormt een welkome aanvulling op de bestaande expertise van de fractie en is met name zeer politiek actueel. Tevens heeft Wil aangegeven, als gevolg van een vervroegd pensioen, veel tijd te willen investeren in het politieke werk.
Op de plaats 4 staat Alison Martis ook een nieuw gezicht. Hij is al enige tijd lid maar was niet direct actief voor GroenLinks. Hij wil zich nu politiek sterk maken voor de mensen aan de onderkant van de samenleving. Dit doet hij al vanuit een sterk maatschappelijke betrokkenheid voor de doelgroep van Antillianen en Arubanen, waartoe hij zelf behoort, in de wijk Nieuwland.
Op plaats 5 staat het huidige raadslid Anneke Meijer. Zij staat na deze raadsperiode niet meer op een verkiesbare plaats omdat ze het raadswerk graag overdraagt aan een nieuwe groep mensen.

Op de plaatsen 6 tot en met 20 staan grotendeels actieve Schiedamse GroenLinksleden.
Enkele bekende namen zijn o.a. Ed van Duuren, op plaats 6, hij zet zich al jaren landelijk actief in voor de partijraad en is in Schiedam zeer betrokken bij het vluchtelingenwerk. Albert Bons, op plaats 7, is voorzitter van de Bewonersvereniging Schiedam Zuid en tevens vice voorzitter van het SOBO. John Witjes, op plaats 9, is zeer actief betrokken bij de Poldervaartvereniging. Marianne Looijen, op plaats 12, maakt zich al jaren sterk voor een goed functionerend filmhuis.
Anderen op de lijst zijn Hennie van Wieren, Sylvia Saakes, Louise Melchers, Tobias Bijl, Marijke Hoexum, Wilma van Mil, Peter Veringmeier, Jos Hilberding, Hans Schoenmakers, Jos Dullaard en Ulferd Bruseker.