"We hebben het dan over ergens tussen de 2,50 en 25 euro in de maand, maar als je moet kiezen tussen eten kopen, je rekeningen betalen, of menstruatieproducten kopen kan dat een enorm bedrag zijn. En wat doe je op het moment dat je wel menstrueert, maar geen maandverband of tampons hebt? Dan zijn er een hoop dingen die je in ieder geval niet kan doen en alleen al de deur uit wordt erg ingewikkeld. Dan kun je dus niet meedoen in de maatschappij en dit zorgt voor meer ongelijkheid."
"De meest voor de hand liggende oplossing voor het probleem is natuurlijk zorgen dat niemand in armoede leeft, maar dat is niet zo eenvoudig. Tot we dat voor elkaar hebben moet er in ieder geval een oplossing komen voor menstruatie armoede. Menstruatieproducten zouden voor iedereen vrij verkrijgbaar moeten zijn, wat mij betreft. Schotland is hierin een mooi voorbeeld, want daar is het inmiddels in de wet geregeld dat dit het geval is. Iedereen kan in Schotland menstruatieproducten krijgen bij bijvoorbeeld apotheken, buurthuizen en jeugdclubs. In Nieuw-Zeeland zijn maandverband en tampons vrij verkrijgbaar op scholen. In Nederland is dit niet vanuit de overheid geregeld, nog niet."
"Wel zijn er plekken waar het Armoedefonds gratis menstruatieproducten uitdeelt. Dit noemen ze MUP's (Menstruatieproducten Uitgiftepunt) en er zijn er 819 in Nederland op dit moment, waarvan 3 in Schiedam: Stichting Net Niet Genoeg, Schravenlant Lyceum en ProNovaCollege. Kijk hier voor meer informatie op de website van het armoedefonds."
"Ik vind dat het ook in Nederland vanuit de overheid geregeld moet worden. We moeten zorgen dat iedereen gelijk aan de maatschappij kan deelnemen, of je nou menstrueert of niet. Het lijkt mij daarbij ook belangrijk om te zorgen dat het dan op verschillende plekken vrij verkrijgbaar is en niet alleen bij de voedselbank en op scholen. Het moet zo makkelijk mogelijk gemaakt worden, voor alle menstruerende mensen. Daarnaast moet er meer voorlichting komen, vooral op scholen. Over menstrueren en over alle verschillende producten die hiervoor verkrijgbaar zijn, voor iedereen."
"Als extra oplossing voor menstruatie-armoede met een extra duurzame twist zouden we het gebruik van herbruikbare producten, zoals cups en wasbaar maandverband, kunnen promoten. Dat kan namelijk ook erg veel geld schelen, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je het gebruikt. Het belangrijkste is in ieder geval dat we er voor zorgen dat menstrueren geen reden hoeft te zijn om niet de deur uit te kunnen. Dan kan iedereen meedoen in onze maatschappij."