Twee Kamerlid Linda Voortman
Twee Kamerlid Linda Voortman

Tweede Kamerlid Linda Voortman bezoekt Schiedam

Vrijdag 10 maart brengt Tweede Kamerlid van GroenLinks Linda Voortman een bezoek aan Schiedam. Schiedammers krijgen op diverse plekken de gelegenheid om met haar en andere GroenLinksers in gesprek te gaan over zorg, welzijn of andere prangende kwesties.

Buren van oost, schone lucht en de Buurtvrouw

Het bezoek van Linda Voortman begint om 10.00 uur met een bezoek aan de mobiele buurtpost “de Buren van Oost” in Schiedam Oost. Zij gaat daar in gesprek met bewoners van een wijk die niet alleen voor de nodige uitdagingen staat, maar ook bruist van de initiatieven! 

Na de buurtpost gaat de stoet richting de Grote Markt. Daar staat schone lucht centraal. Iedereen kan daar tegen een achtergrond van groen en vervuiling op de foto met een tekstballon met hún oplossing voor luchtvervuiling. Natuurlijk is het ook hier mogelijk om Linda en andere GroenLinksers aan de tand te voelen over de plannen om Nederland te veranderen.

Bij de lunch bij de Buurtvrouw in Schiedam West presenteert Theo Gootjes, bekend als oud-illustrator van het voormalig dagblad 'het Vrije Volk', een tekening die symboliseert hoe mensen met een beperking en andere wijkbewoners bij de Buurtvrouw werken, leren, creatief zijn, lunches verzorgen en de buurt opfleuren.

Vlietland Ziekenhuis

Rond 13:30 uur arriveert Linda Voortman bij zorgcentrum Schiewaegh. Hier gaat Linda in gesprek met huisarts Marjan Tenk, verloskundige Betty Franken en diverse andere Schiedammers. Het gaat hier over de nachtsluiting van de spoedeisende hulp in het Vlietland Ziekenhuis, de aangekondigde stop van de geboortezorg en kindergeneeskunde en de (ouderen)zorg in het algemeen. Dit is een openbare gespreksbijeenkomst: iedereen die in discussie wil over de toekomst van de zorg is van harte welkom om mee te komen discussiëren! 

Afsluiting

Het bezoek van Linda Voortman wordt afgesloten op de Grote Markt. Voor wie alsnog op de foto wil met zijn oplossing voor luchtvervuiling, is er dan nog gelegenheid. Ter afsluiting is er een borrel in een van de etablissementen op de Grote Markt. Posters van Jesse Klaver wijzen je de weg naar deze borrel. Ook jij bent van harte welkom!