Veel aanmeldingen voor kandidatenlijst GroenLinks Schiedam

Een flink aantal kandidaten heeft zich aangemeld voor een plek op de Schiedamse GroenLinks-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Er hebben zich in totaal 19 kandidaten aangemeld die zich achter lijsttrekker René Karens scharen. Van de 19 kandidaten zijn er 8 vrouw en 11 man.  De leeftijd varieert van 24 tot 68 jaar. Een groot deel van de kandidaten heeft zich beschikbaar gesteld voor een verkiesbare of opvolgingsplaats (de plaats 2 tot 6 op de kandidatenlijst).

Vaststelling definitieve kandidatenlijst

De kandidatencommissie start volgende week de gesprekken met de kandidaten en verwacht begin oktober een conceptlijst klaar te hebben. Op de algemene ledenvergadering in november wordt de definitieve lijst vastgesteld.

Met vertrouwen naar de gemeenteraadsverkiezingen

De kandidatencommissie is verheugd dat zoveel mensen zich beschikbaar hebben gesteld, nadat er eerder ook al vier kandidaten beschikbaar waren voor het lijsttrekkerschap. Het toont aan dat GroenLinks als politieke partij geworteld is in de samenleving en in Schiedam. De partij ziet de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 dan ook met het volste vertrouwen tegemoet.