Wat vindt u van vuurwerk?

Gemeenteraadslid Katinka de Rover stuurde een open brief over vuurwerk naar alle wijkoverleggen en de krant. In de brief vraagt ze aan Schiedammers om haar te laten weten hoe ze de jaarwisseling het liefst zouden vieren. “GroenLinks vindt het belangrijk om te weten wat de Schiedammer vindt, en daarom roep ik iedereen op om op de brief te reageren,” zegt Katinka.

Beste Schiedammer,

 

Het einde van het jaar nadert... Er is officieel nog geen vuurwerk te koop, maar toch zijn er al vaak knallen te horen in de stad. Vorig najaar kreeg een verzoek van GroenLinks aan de burgemeester, om wijkbewoners te betrekken bij de maatregelen tegen vuurwerkoverlast, steun van een meerderheid van de raad.

GroenLinks vraagt zich af of er in úw wijkoverleg over is gesproken en of het dit najaar geagendeerd staat.

 

Sinds enige jaren wijst de burgemeester een aantal zones aan die vuurwerkvrij zouden moeten zijn.

Wij vragen ons af of in uw wijk de juiste zones zijn aangewezen, of ze wel groot genoeg zijn én of er nog andere zones aangewezen moeten worden.

De handhaving van het vuurwerkverbod en de aanpak van vuurwerkoverlast is niet alleen in handen van de politie. Ook Toezicht&Handhaving, de zogenaamde lichtblauwe brigade, speelt een rol.

Belt u als u overlast van het afsteken van vuurwerk ervaart? Belt u de politie (0900-8844) of Toezicht&Handhaving (14010) van de gemeente? Hoe wordt er met klachten omgegaan?

 

Komende jaarwisseling wordt in Rotterdam voor de 11e keer het Nationaal Vuurwerk georganiseerd. De RET zet speciaal openbaar vervoer in, om bij de vuurwerkshow te kunnen zijn.

Bent u van plan naar het Nationaal Vuurwerk te gaan? Bent u weleens bij een eerdere editie van het Nationaal Vuurwerk geweest? Maakt u gebruik van het openbaar vervoer om er te komen? Wat vindt u van het openbaar vervoer tijdens de jaarwisseling? Als er in Schiedam een vuurwerkshow georganiseerd zou worden, zou u dat dan bezoeken?

 

GroenLinks organiseert voor de zesde keer het Meldpunt Vuurwerkoverlast, zodat overlast door vuurwerk via www.meldvuurwerkoverlast.nl gemeld kan worden. Kent u het bestaan van het meldpunt? Heeft u er weleens gebruik van gemaakt?

 

GroenLinks wil u vragen om in de bijeenkomst van uw wijkoverleg even wat tijd in te ruimen om het over de jaarwisseling te hebben met elkaar. We nemen sowieso contact op met de wijkprocesmanager om te horen of en hoe er over de jaarwisseling gesproken is in het wijkoverleg. Mocht u nog andere input hebben dan horen wij dit graag. U kunt ook contact met ons opnemen via vuurwerkoverlastSchiedam@gmail.com.

 

GroenLinks wil een jaarwisseling die voor alle Schiedammers een mooi feest is.

 

Met vriendelijke groet,

 

Katinka de Rover

Gemeenteraadslid GroenLinks