Wie wordt lijsttrekker van GroenLinks Schiedam?

Voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks Schiedam hebben zich meerdere kandidaten aangemeld. Woensdag 31 mei presenteren de kandidaten zich in Jeneverie 't Spul en gaan ze met elkaar in debat, waarna de leden hun lijsttrekker kiezen.

GroenLinks heeft openheid en transparantie hoog in het vaandel staan. Om die transparantie op een hoger plan te brengen, kiest de partij haar lijsttrekker niet in een achterafzaaltje. In een openbare meetup kruisen de kandidaten met open vizier de degens. Aan het eind van de avond zal duidelijk zijn wie de nieuwe Jesse Klaver (m/v) van Schiedam is! Wie de kandidaten zijn, zal de kandidatencommissie in de loop van volgende week bekend maken.

Programma

Voorafgaand aan het debat verzorgt oud-raadslid en -wethouder Yorick Haan een lezing waarin hij conclusies trekt over het politieke landschap en zijn positie daarin.

De huidige fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar heeft te kennen gegeven zich niet kandidaat te stellen. Hij blikt terug en kijkt vooruit naar hetgeen zijn opvolg(st)er te wachten staat.

Na de pauze gaan de kandidaten met elkaar in debat, waarna de leden van GroenLinks hun stem mogen uitbrengen. 

Wat: lijsttrekkersverkiezing
Wanneer: 31 mei, om 20:00 uur
Waar: Jeneverie 't Spul, Hoogstraat 92