Al sinds 2017 wil GroenLinks dat de sticker in Schiedam geïntroduceerd wordt,  zodat de onnodige afvalstroom van ongelezen weggegooide folders verdwijnt. 

Voor digitale reclame in je inbox geld al een opt-in regeling (je ontvangt alleen reclame als je hier toestemming voor gegeven hebt). Hetzelfde gaat nu gebeuren met reclamefolders in je brievenbus. In 2020 heeft de gemeenteraad al besloten dat Schiedam op dit systeem overgaat. Dat betekent dat er voor iedereen die graag de reclamefolders blijft ontvangen de ja/ja sticker komt. Zo krijg je alleen nog maar post in de brievenbus die noodzakelijk is en waar je echt op zit te wachten.

In verband met rechtspraak is vorig jaar ook besloten dat het systeem pas in april 2022 ingevoerd zou kunnen worden. Maar gelukkig blijkt dat nu, door nieuwe rechtspraak, toch eerder te kunnen! 

Nu ligt er een raadsvoorstel om de invoeringsdatum te vervroegen naar 1 augustus 2021. Aankomende week besluit de gemeenteraad dus of we dit systeem inderdaad eerder invoeren. Hoe eerder, hoe beter wat GroenLinks Schiedam betreft. Dit scheelt namelijk weer 8 maanden onnodig papierafval!